In de tweede helft van 1944 werd de eerste Volvo geproduceerd en ging hij in de verkoop. De Volvo werd de Volvo PV 444 genoemd en de Volvo PV zelf kwam in vele modellen zoals de Volvo PV 444, Volvo PV 544, Volvo PV Duett 445, Volvo PV Duett 210. Onze Volvo PV onderdelen zijn vervaardigd met dezelfde kwaliteitseisen als Volvo origineel had en voldoen aan alle kwaliteitseisen. De Volvo PV is een Volvo met een gebogen rond dak en zachte details met afgeronde voorlampen. Het model Volvo PV Duett kwam ergens begin jaren vijftig en is een ruime personenauto met een iets langer karakter en recht dak. De Volvo Duetten vorm is ontworpen door Erik Skoog en is een herenauto. De auto was bedoeld als grote vrijetijdsauto en als auto voor professionals.

In de loop der jaren is de Volvo PV/Duett van vorm veranderd van een gedeelde naar een volledige voorruit. Dit model was erg populair bij boeren en grotere bedrijven die hun eigen kenmerkende kleur op de carrosserie aanbrachten.

Classic Volvo Restoration biedt zowel Volvo PV Parts als Volvo Duett Parts aan waarbij het assortiment alles omvat van carrosserieonderdelen tot interieurs. Iets wat belangrijk is bij het restaureren van uw klassieke Volvo PV en Volvo Duett is dat de onderdelen origineel moeten zijn. De onderdelen die wij aanbieden zijn gemaakt in unieke tooling naar originelen of in de originele tooling zelf. Wij bieden ook vooras onderdelen en achteras onderdelen, bijvoorbeeld van bekende merken zoals Lesjöfors veren. Sommige onderdelen worden ter plaatse in Zweden vervaardigd om de best mogelijke kwaliteit te bereiken.

Bij werkzaamheden aan uw klassieke Volvo PV en Volvo Duett kan het handig zijn om bouten uit onze montagekits te hebben.  Iets wat ook goed kan zijn om te hebben zijn covers voor uw extra lampen die we hebben voor een goede prijs. Ook hebben wij in ons ruime assortiment verwarming en frisse lucht details voor uw Volvo PV en Volvo Duett.  Alles voor uw comfort en zodat u in alle seizoenen met uw Volvo PV en Volvo Duett kunt rijden.

CVR PVCVR PV